Tel.: +420 382 217 154

Svačinky pro batolátka a předškoláky – sladké varianty 1

Domácí thermix

Suroviny: 1 puding (vanilkový, jahodový, dle chuti), půl litru mléka, 250g měkkého tvarohu, cukr dle chuti

Postup: Puding uvaříme dle návodu a ještě do teplého zašleháme tvaroh.

 

 

Šlehaný tvaroh s čokoládovým posypem

Suroviny: 2 tučné tvarohy, jeden vanilkový lusk, moučkový cukr, granko nebo strouhaná čokoláda

Postup: Ručním šlehačem ušleháme tvaroh s vanilkou do pěny, uhladíme do misek a posypeme čokoládou.

 

 

Jablečný dezert se zakysanou smetanou

Suroviny: půl kila oloupaných a očištěných jablek, jeden vanilkový puding, dětské piškoty, cukr, zakysaná smetana

Postup: Oloupaná a nakrájená jablka rozvaříme s cukrem, rozmixujeme do hladka. Puding rozmíchaný v 1dcl studené vody zavaříme do jablečné směsi. Do misky nebo do dortové formy tvoříme vrstvu piškotů a jablečné směsi. Necháme zatuhnout a ozdobíme zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

 

 

Jogurtový shake s ovocem

Suroviny: půl litru mléka, 125 ml bílého jogurtu, jedna lžíce medu, jedna hrst jahod (malin, borůvek, banán). 

Postup: Vše rozmixujeme v mixéru, osladíme dle chuti. Pokud použijete mražené ovoce nahraďte med cukrem.

 

Jahodový pohár

Suroviny: 250g čerstvých nebo mražených jahod, 2 lžičky solamilu, cukr dle chuti, na ozdobu bílý jogurt nebo šlehačka

Postup: Jahody rozvaříme s cukrem, zahustíme solamilem, který jsme rozmíchali v trošce studené vody. Jahodovou směs nalijeme do pohárů. Po vychladnutí zdobíme šlehačkou nebo jogurtem.